Ana Sayfa
İletişim
Bize Ulaşın
Üye Girişi
Ziyaretçi Defteri
Mobil Bölüm
Ana Sayfa Foto Galeri Video Galeri
YEMEKLERİMİZ
 Toyga Çorbası
 .Mercimekli Lakşa Çorbası
 Oğmaç Çorbası
 Üyken Börek
 Kuzu Sorpa
 Kıygaşa
 Katlama
 Kaşık Börek
 Kartoplu Alişke Çorbası
 KALAKAY
 SARBURMA
 CANTIK
 GÖBETE (KOBETE)
 SIPRA DUASI(SOFRA DUASI)
 ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK
 
ANA MENÜ
  Ana Sayfa
  HAKKIMDA
  SOSYAL FAALİYETLERİM
 AKRABALIK BAĞLARIM
  VATANIM KIRIM
  İLÇEM ALACA
  İLİM ÇORUM
  KIRIM DERGİLERİ
  KIRIM YIRLARI
 YEMEKLERİMİZ
  KIRIM SİTELERİ
  KIRIM MÜZİKLERİMİZ
  TATARCA MEYDAN RADYO
  TATARCA SÖZLÜK
 TATARCA ŞİİRLER
 
Ana Sayfa » YEMEKLERİMİZ »  
Üyken Börek




Tarih : 27-11-2016
.
 
 
Üyken Börek :
 
250 gr. Kıyma, 1 kg un, üç baş soğan, karabiber, 125 gr. Tereyağı, tuz, su.

Un, su ve tuz karıştırılarak hamur elde edilir.
 
Hamur beş eşit parçaya ayrılarak yufkadan kalın açılır.
 
Çay bardağı ile yuvarlak parçalar elde edilir.
 
Bunların içine kıyma, soğan ve karabiber karışımı içi konulur ve yarım ay biçiminde kapatılır.
 
Suda kaynatılarak pişirilir.
 
40 dakika sonra suya süzülür.
 
Üzerine kızdırılmış tereyağ dökülür.
Okunma Sayısı : 648
 Paylaş
 
 
  LİSTE   HİT
Toyga Çorbası 27-11-2016 624
.Mercimekli Lakşa Çorbası 27-11-2016 654
Oğmaç Çorbası 27-11-2016 575
Üyken Börek 27-11-2016 648
Kuzu Sorpa 27-11-2016 628
Kıygaşa 27-11-2016 938
Katlama 27-11-2016 615
Kaşık Börek 27-11-2016 622
Kartoplu Alişke Çorbası 27-11-2016 786
KALAKAY 06-04-2016 1376
SARBURMA 06-04-2016 1489
CANTIK 06-04-2016 911
GÖBETE (KOBETE) 06-04-2016 1980
SIPRA DUASI(SOFRA DUASI) 06-04-2016 1458
ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK 06-04-2016 2416
 
 

 

 

 

Sosyal ağlarda bizi takip et
Copyright © sukrubilgili.net.tr