Ana Sayfa
İletişim
Bize Ulaşın
Üye Girişi
Ziyaretçi Defteri
Mobil Bölüm
Ana Sayfa Foto Galeri Video Galeri
YEMEKLERİMİZ
 Toyga Çorbası
 .Mercimekli Lakşa Çorbası
 Oğmaç Çorbası
 Üyken Börek
 Kuzu Sorpa
 Kıygaşa
 Katlama
 Kaşık Börek
 Kartoplu Alişke Çorbası
 KALAKAY
 SARBURMA
 CANTIK
 GÖBETE (KOBETE)
 SIPRA DUASI(SOFRA DUASI)
 ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK
 
ANA MENÜ
  Ana Sayfa
  HAKKIMDA
  SOSYAL FAALİYETLERİM
 AKRABALIK BAĞLARIM
  VATANIM KIRIM
  İLÇEM ALACA
  İLİM ÇORUM
  KIRIM DERGİLERİ
  KIRIM YIRLARI
 YEMEKLERİMİZ
  KIRIM SİTELERİ
  KIRIM MÜZİKLERİMİZ
  TATARCA MEYDAN RADYO
  TATARCA SÖZLÜK
 TATARCA ŞİİRLER
 
Ana Sayfa » YEMEKLERİMİZ »  
Kaşık Börek




Tarih : 27-11-2016
.
 
 
 
Kaşık Börek :

1 kg. un, kırmızıbiber, karabiber, su, tuz, yağ, 250 gr. Kıyma, üç baş normal büyüklükte soğan.
Un, su ve tuz karıştırılarak hamur yapılır. Hamur dört parçaya ayrılır. Bu parçalar yufkadan kalın açılır. Bıçakla iki parmak genişliğinde, kare biçiminde kesilir. Parmak ucuyla iç olan kıyma konulur. Şapka biçiminde kıvrılır. Sonra kaynar suya atılarak pişirilir. 40 dakika sonra kızgın yağa atılan kırmızı biber üzerine konur.
Bu mantılar nohut tanesi büyüklüğünde yapılarak kaşık börek çorbası elde edilir.

Okunma Sayısı : 537
 Paylaş
 
 
  LİSTE   HİT
Toyga Çorbası 27-11-2016 540
.Mercimekli Lakşa Çorbası 27-11-2016 563
Oğmaç Çorbası 27-11-2016 489
Üyken Börek 27-11-2016 563
Kuzu Sorpa 27-11-2016 542
Kıygaşa 27-11-2016 819
Katlama 27-11-2016 530
Kaşık Börek 27-11-2016 537
Kartoplu Alişke Çorbası 27-11-2016 677
KALAKAY 06-04-2016 1236
SARBURMA 06-04-2016 1369
CANTIK 06-04-2016 815
GÖBETE (KOBETE) 06-04-2016 1840
SIPRA DUASI(SOFRA DUASI) 06-04-2016 1312
ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK 06-04-2016 2234
 
 

 

 

 

Sosyal ağlarda bizi takip et
Copyright © sukrubilgili.net.tr