Ana Sayfa
İletişim
Bize Ulaşın
Üye Girişi
Ziyaretçi Defteri
Mobil Bölüm
Ana Sayfa Foto Galeri Video Galeri
YEMEKLERİMİZ
 Toyga Çorbası
 .Mercimekli Lakşa Çorbası
 Oğmaç Çorbası
 Üyken Börek
 Kuzu Sorpa
 Kıygaşa
 Katlama
 Kaşık Börek
 Kartoplu Alişke Çorbası
 KALAKAY
 SARBURMA
 CANTIK
 GÖBETE (KOBETE)
 SIPRA DUASI(SOFRA DUASI)
 ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK
 
ANA MENÜ
  Ana Sayfa
  HAKKIMDA
  SOSYAL FAALİYETLERİM
 AKRABALIK BAĞLARIM
  VATANIM KIRIM
  İLÇEM ALACA
  İLİM ÇORUM
  KIRIM DERGİLERİ
  KIRIM YIRLARI
 YEMEKLERİMİZ
  KIRIM SİTELERİ
  KIRIM MÜZİKLERİMİZ
  TATARCA MEYDAN RADYO
  TATARCA SÖZLÜK
 TATARCA ŞİİRLER
 
Ana Sayfa » YEMEKLERİMİZ »  
CANTIK

Kırım Tatarlarının milli yemeklerinden


 Bilgi Formuna yazın
Tarih : 06-04-2016

Cantık :

 

Yapılışı:

Un, su ve tuzla hazırlanan hamur, küçük parçalara ayrılır.

105 cm. çapında açılır.

Yağlanarak üst üste yerleştirilir.

Bu dizilerden biri cantığın alt hamuru, öteki üst hamuru olarak düşünülür.

Tepsi yağlanır.

Alt hamuru oluşturan dizideki hamurlar elle açılır, tepsiye döşenir.

Araya kıymalı patates yemeğinin suyu ayrılarak kıyma ve patatesleri yayılır.

Üzeri, ikinci dizideki hamurlar da elle açılarak kapatılır.

Alt ve üst hamurlar tepsi çevresinde elle bükülerek kapatılır.

Fırında pişilir.

Fırından çıkan cantığın üst kısmı bıçakla kesilerek kapak gibi açılır.

Ayrılan patates yemeğinin suyu dökülür.

Bu kapak yeniden kapatılır.

Beş dakika sonra servise hazırdır.

 

Afiyet Olsun

Okunma Sayısı : 893
 Paylaş
 
 
  LİSTE   HİT
Toyga Çorbası 27-11-2016 606
.Mercimekli Lakşa Çorbası 27-11-2016 640
Oğmaç Çorbası 27-11-2016 558
Üyken Börek 27-11-2016 634
Kuzu Sorpa 27-11-2016 612
Kıygaşa 27-11-2016 909
Katlama 27-11-2016 598
Kaşık Börek 27-11-2016 605
Kartoplu Alişke Çorbası 27-11-2016 770
KALAKAY 06-04-2016 1350
SARBURMA 06-04-2016 1465
CANTIK 06-04-2016 893
GÖBETE (KOBETE) 06-04-2016 1943
SIPRA DUASI(SOFRA DUASI) 06-04-2016 1431
ŞİRBÖREK- ÇİBÖREK- ŞİBÖREK 06-04-2016 2391
 
 

 

 

 

Sosyal ağlarda bizi takip et
Copyright © sukrubilgili.net.tr