Cantık :

Yapılışı:
Un, su ve tuzla hazırlanan hamur, küçük parçalara
ayrılır.
105 cm. çapında açılır.
Yağlanarak üst üste yerleştirilir.
Bu dizilerden biri cantığın alt hamuru, öteki üst
hamuru olarak düşünülür.
Tepsi yağlanır.
Alt hamuru oluşturan dizideki hamurlar elle açılır,
tepsiye döşenir.
Araya kıymalı patates yemeğinin suyu ayrılarak kıyma
ve patatesleri yayılır.
Üzeri, ikinci dizideki hamurlar da elle açılarak
kapatılır.
Alt ve üst hamurlar tepsi çevresinde elle bükülerek
kapatılır.
Fırında pişilir.
Fırından çıkan cantığın üst kısmı bıçakla kesilerek
kapak gibi açılır.
Ayrılan patates yemeğinin suyu dökülür.
Bu kapak yeniden kapatılır.
Beş dakika sonra servise hazırdır.
Afiyet Olsun